POPULARNE LJETNE IGRE „CITY GAMES“ DOLAZE U OSIJEK!

Sportsko zabavni spektakl poznatiji kao „City Games“ održat će se po prvi puta u gradu na Dravi, u nedjelju 21. srpnja na olimpijskom bazenu Copacabane.

Mnogima poznatije pod nekadašnjim nazivom Jadranske igre, tako će u svoju bogatu riznicu gradova uvrstiti i Osijek. City Games je prije svega međunarodna turneja te ove sezone obilježava jubilarnu desetu godinu održavanja. Popularnost igara na vodi dokazuje čak 303 uspješna događaja u 12 zemalja Europe, 34 različite lokacije i milijuni prijeđenih kilometara. 

Uz organizatora, Udrugu Aktivac i Adria Events Agency, kao suorganizatori i pokrovitelji ističu se Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka koji su se u projekt uključili s ciljem pružanja novog izvora zabave za naše sugrađane.

City Games će tako dodatno obogatiti trenutnu ponudu događaja u gradu koji je poznat po brojnim uspješnim sportašima, ali i brojnim rekreativcima te će kroz zabavu i sport približiti kulturno bogatstvo Grada. 

Grad Osijek bit će domaćin regionalnog finala City Gamesa, a predstavnici će biti poznati sportaši Osijeka. Boje Grada branit će proslavljeni veslač David Šain, svjetski prvak u veslanju iz 2010. godine koji se može pohvaliti i srebrom na europskom prvenstvu 2010. kao i 2010. godine. Od ostalih tu su još Ivana Granoša i Matej Jukić iz Triatlon kluba Tri Tim, Marija Dobrošević iz Plivačkog kluba Osijek Žito, vaterpolist Luka Budak sa St. Francis Collage – New York i Arian Jovanović iz Košarkaškog kluba Borovo.

Ostale ekipe koje će se natjecati pobjednici su challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu. Uz ekipu Osijeka natjecat će se ekipa Krk, Daj Mare, prošlogodišnji pobjednik Hrvatskog finala, ekipa Mali Lošinj, Jazavci, ekipa Sisak, Zeleni Brijeg, pobjednici challengera u Sisku, ekipa Đakova, ekipa Zagreb.

Prve dvije najbolje plasirane ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na finalu Hrvatske koje će se održati 20. kolovoza 2019. godina na otoku Viru, dok će pobjednik toga finala predstavljati Lijepu našu na međunarodnom finalu koje će se održati 2020. godine u Sloveniji.

Sve ekipe broje šest članova od čega su četiri muške, a dvije ženske osobe te će svoju ulaznicu za finale na Viru tražiti ukupno šest ekipa. 

Igre su osmišljene da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja, ali i spretnosti te su mnoge iznimno zahtjevne, ali istovremeno zabavne za sve gledatelje. Potrebno je spomenuti kako City Games poprima novo ruho pa će tako gledatelji u Osijeku moći gledati novu scenografiju. Početak natjecanja planiran je za 19:30 sati, a finalna „borba“ planirana je oko 21:30. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta događaj će se odgoditi za neki drugi datum.

 

INFO

-  web - www.city-games.com

- facebook - https://www.facebook.com/CityGamesWorld

- promo knjižica - "City Games™ Booklet 2019."